Surmenia - mikronacja, wirtualne państwo :: Inne :: Archiwum
Strona 1 z 2: 12
|
|
Nowy Archont - JW Marcos de Zepp
|
|
| ks Marcos kard de Zepp |
Dodany dnia 22-01-2010 16:07
|
|
W pierwszej kolejności pragnę dopełnić formalności, składając przysięgę: Ja, książę Marcos Paulos Victorjosigos de Zepp, obywatel Królestwa Surmeńskiego, uroczyście przysięgam, że jako Archont wykonując powierzone mi zadania będę zabiegał o pomyślny rozwój Ojczyzny i godnie reprezentował Królestwo Surmeńskie. Przysięgam także wierność Królowi, Eklezji i całemu Narodowi Surmeńskiemu. Tak mi dopomóż Bóg! Następnie, jeszcze dziś przedstawię skład rządu. (-)książę kardynał Marcos Paulos Victorjosigos de Zepp Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego Książę Surmenii |
|
|
|
Dodany dnia 22-01-2010 22:54
|
|
Poniżej przedstawiam skład rządu, po konsultacji z Surmeńczykami: RK-2/2010 ws. powołania Archontei Akt prawny ogłoszony dnia 22 stycznia 2010 roku, gdy Królem Surmenii był JKM Paulos Petrosigos Eklezjastami byli: Marcos Paulos Victorjosigos de Zepp, Timoteos Stefanosigos oraz Victorjos Paulosigos de Zepp. Art. 1. Powołuję: a) wicekróla Victorjosa Paulosigosa de Zepp na urząd Tesmotety Spraw Zagranicznych, b) księcia Marcosa Paulosa Victorjosigosa de Zepp na urząd Tesmotety Dziedzictwa Narodowego, c) księcia Marcosa Paulosa Victorjosigosa de Zepp na urząd Tesmotety Skarbu, d) wicekróla Victorjosa Paulosigosa de Zepp na urząd Tesmotety Obrony. Art. 2. 1. Temoteci mają obowiązek złozyć przysięgi przedstawione w Konstytucji Królestwa Surmeńskiego. 2. Zadania i obowiązki tesmotetów przedstawione są w US-31/2008 o Radzie Ministrów Jego Królewskiej Mości. Art. 3. Rozporządzenie wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia. (-)książę kardynał Marcos Paulos Victorjosigos de Zepp Archont Królestwa Surmeńskiego Proszę Waszą Królewską Mość o mianowanie Tesmotetów. Jednocześnie proszę wszystkich powołanych o składanie przysiąg wedle następującego wzoru: "Ja, (ew. tytuł, imię i nazwisko), obywatel Królestwa Surmeńskiego, uroczyście przysięgam, że jako Tesmoteta (nazwa biura tesmotety) wykonując powierzone mi zadania będę zabiegał o pomyślny rozwój Ojczyzny i godnie reprezentował Królestwo Surmeńskie. Przysięgam także wierność Królowi, Eklezji i całemu Narodowi Surmeńskiemu".
Edytowane przez ks Marcos kard de Zepp dnia 24-01-2010 13:43 (-)książę kardynał Marcos Paulos Victorjosigos de Zepp Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego Książę Surmenii |
|
|
|
| Aleksandros Patrikjosigos |
Dodany dnia 22-01-2010 23:02
|
|
d) wicekróla Victorjosa Paulosigosa de Zepp na urząd Tesmotety Spraw Zagranicznych na urząd Tesmotety Wojny. - drobna pomyłka ; ) prosze skasować mój post po zmianie bądź dać mi znak, to edytuję go : )
Ave Surmenia! |
|
|
|
| Timoteos Stefanosigos |
Dodany dnia 23-01-2010 01:41
|
|
Cóż, nie mogę powiedzieć, żebym był składem Archontei zaskoczony. Widzę, że ze z listy wypadł nawet hrabia apo Vu. Ponieważ nie przystoi kopać leżącego - powiem jedynie, że opozycja, zjednoczona opozycja będzie się temu rządowi baczni przyglądać.
(-) mjr Timoteos Stefanosigos ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 23-01-2010 12:20
|
|
Wielmożny Hrabia sam uznał, iż obecnie nie jest w stanie działać w rządzie aktywnie. Panie Patrikjosigos, błąd poprawiłem - dziękuję. (-)książę kardynał Marcos Paulos Victorjosigos de Zepp Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego Książę Surmenii |
|
|
|
| wkr Victorjos P kard de Zepp |
Dodany dnia 23-01-2010 22:09
|
|
Tak samo w pkt. c . Zaraz po mianowaniu złożę przysięgę.
![]() Jego Królewska Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Wicekról, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Orderu Śpiącego Lwa Kawaler, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii doktor |
|
|
|
| Chartyna Papandreu |
Dodany dnia 23-01-2010 22:25
|
|
Skład rządu budzi politowanie...
![]() |
|
|
|
Dodany dnia 23-01-2010 22:45
|
|
I przypominam, że ten urząd nazywa się "Tesmoteta Obrony" :>
|
|
|
Dodany dnia 24-01-2010 13:43
|
|
Najmocniej przepraszam za pomyłki.
(-)książę kardynał Marcos Paulos Victorjosigos de Zepp Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego Książę Surmenii |
|
|
|
Dodany dnia 31-01-2010 06:35
|
|
Ja, wicekról profesor Victorjos Paulosigos kardynał de Zepp, obywatel Królestwa Surmeńskiego, uroczyście przysięgam, że jako Tesmoteta Spraw Zagranicznych oraz Tesmoteta Wojny wykonując powierzone mi zadania będę zabiegał o pomyślny rozwój Ojczyzny i godnie reprezentował Królestwo Surmeńskie. Przysięgam także wierność Królowi, Eklezji i całemu Narodowi Surmeńskiemu.
Tak mi dopomóż Bóg! ![]() Jego Królewska Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Wicekról, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Orderu Śpiącego Lwa Kawaler, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii doktor |
|
|
|
Dodany dnia 31-01-2010 18:11
|
|
Cóż, cieszyć się należy, że konstytucja nie przewiduje ograniczenia czasu na złożenie przysięgi ;-)
|
|
|
Dodany dnia 03-02-2010 06:01
|
|
Raduję się razem z Panem.
![]() Jego Królewska Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Wicekról, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Orderu Śpiącego Lwa Kawaler, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii doktor |
|
|
|
Dodany dnia 04-02-2010 18:34
|
|
Tak, bo chyba radość z powołania, to jedyne co nam zostało, w sytuacji braku jakiejkolwiek działalności rządu.
|
|
|
Dodany dnia 05-02-2010 06:21
|
|
Ależ rząd działa. Tylko, że Pan tego nie widzi. Jako TSZ zaczęłem reprezentiwać Surmenię w OPM i "rozkręcam się". Dopiero co otrzymałem zgodę Króla na nawiązanie traktatów z różnymi mikronacjami i zaczęłem już postępowanie w tej sprawie.
|
|
|
Dodany dnia 06-02-2010 22:35
|
|
Umówione spotkanie z szefami rzadów A-W i Brugii, dążymy do traktatu ws. Ulryka. Działamy, Dostojny Majorze!
(-)książę kardynał Marcos Paulos Victorjosigos de Zepp Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego Książę Surmenii |
|
|
|
Dodany dnia 07-02-2010 01:11
|
|
Tylko, że Pan tego nie widzi. Jeżeli rządu nie widać, to nie działa. Przynajmniej nie dla obywateli. Skoro skupiacie się na PZ, to może znaleźlibyście jakiś sposób przełożenia jej na zwiększenie aktywności w kraju, czy zaangażowanie obywateli w tą politykę? Chociażby, zaproponować p. Papandreu, która nieco ograniczyła niedawno aktywność, jakąś posadę - czy to w ministerstwie, czy na jakiejś placówce? Zaprosić ambasadorów z zewnątrz, żeby przynajmniej coś się u nas działo? Same spotkania i rozmowy, a nawet traktaty - to niewielki sukces, właściwie to zwykła rutyna. (-) mjr Timoteos Stefanosigos ![]() |
|
|
|
| Chartyna Papandreu |
Dodany dnia 07-02-2010 01:51
|
|
Cały czas jestem aktywna, tylko dostaje takie propozycje, że aż odechciewa się tutaj być. Kultura, wojsko i ciągle mi powtarzacie, że się nie nadaje, bo za mały mam staż.
![]() |
|
|
|
Dodany dnia 07-02-2010 03:43
|
|
Cały czas jestem aktywna, tylko dostaje takie propozycje, że aż odechciewa się tutaj być. Kultura, wojsko i ciągle mi powtarzacie, że się nie nadaje, bo za mały mam staż. Bądź poważna. W żadnym państwie nie dostaniesz wysokiego stanowiska na "piękne oczy". Kariera polityczna polega na wspinaniu się po kolejnych szczeblach w górę. Możesz być pewna, że po objęciu najpierw tych mniej kluczowych stanowisk, jeżeli się sprawdzisz i udowodnisz nam swoje umiejętności, to możesz być pewna, że będziesz się szybko wspinać do góry. Nie traktuj tego, jako lekceważenia siebie. Po prostu stanowiska w stylu MSZ czy Archont są kluczowe dla pańśtwa- i po prostu nie można ich powierzyć osobie, która nie jest sprawdzona w pracy w administracji pańśtwowej. To tak jak byle komu nie powierzysz hasła do swojego konta bankowego, albo guzika do broni atomowej ;-) No i z całym szacunkiem - niewiele do tej pory zrobiłaś, bo poza założeniem partii i dyskusjami ani nie załozyłaś żadnej trwałej inicjatywy, ani nie zaczęłaś działać sama z siebie - do tego nie trzeba mieć stanowisk w administracji. Ja (sorry za własny przykład, ale ten znam najlepiej ;-) ) zanim zacząłem się nawet ubiegać o najwyższe stanowiska, stworzyłem funkcjonującą przez jakiś czas gazetę. Teraz, kiedy nie pełnię stanowisk w administracji - to zajmuję się takimi rzeczami jak choćby wyprawa krajoznawcza po Hokutach. Niby nic, a jednak myślę, że jest to chyba równie istotne, co praca jako eklezjasta czy tesmoteta. Państwo nie może się opierać tylko na urzędnikach... (-) mjr Timoteos Stefanosigos ![]() |
|
|
|
| Chartyna Papandreu |
Dodany dnia 07-02-2010 09:33
|
|
Fakt nie dostane dobrych stanowisk, bo jesteście pazerni na stołki. Z tym przykładem radzę uważać, bo od tamtej pory też nic ciekawego nie zrobiłeś. Prawdę mówiąc nie muszę się udzielać w różnych inicjatywach, aby pokazać swoje możliwości. Odpowiedniego doświadczenia nie zdobędę na stanowisku kultury czy też na niskim szczeblu dyplomatycznym. Tam wszystko odgórnie jest załatwiane, a nawet małpa dałaby sobie radę z napisaniem posta na forum. Zmieńcie podejście do nowych albo dalej będziecie gnić w swoim sosie.
Edytowane przez Chartyna Papandreu dnia 07-02-2010 09:37 ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 07-02-2010 12:53
|
|
Szanowna pani, już pani pisałem przez PW, że postaram się panią zaangażować w PZ, ale jako obserwatorkę raczej. Aby nabyła pani doświadczenia.
|
|
|
Strona 1 z 2: 12
| Przeskocz do forum: |

. Zaraz po mianowaniu złożę przysięgę.

.